Varm hona sökes

Intervjun hade precis börjat och jag fick redan svara på frågor om mitt ursprung och om jag hade pojkvän. Chefen berättade (på fin svenska, på fint kontor, i det fina Södermalm) att han sökte en varm tjej som sin assistent. En tjej ”precis” som jag.
En exotisk hona är för många lika med extra lovligt byte (med hår på). Många vet nämligen hur blattarna behandlar sina guzzar. Blatteguzzar är passiva offer för dom aggressiva och kriminella hårbollarna. Men här kan dom kasta slöjan, bli fria och västerländskt vilda. Jagade exotiska honor, extra varma.
I stället för att gång på gång förklara förtryck med en annan tro, eller andra ordval, är det dags för lite simpel navelskådning. Det samlas lätt damm i form av fördomar i den där naveltrakten. Vi kan kalla traktens invånare för Stockholmseliten. Då och då är det dags att pilla rent även där.
Ta till exempel det här företaget på södermalm, i hjärtat av Stockholm. Där sitter shonnen med allas vårt fulla förtroende och på tok för mycket makt. Pengar och visitkort med fler fina kontakter växer i feta högar runt hans skrivbord. Han blir inte yngre men dom kvinnor som anställs är evigt unga, mörka och varma. Han har suttit där i många år nu och han är inte ensam. Det pratas sällan om honom och hans kumpaner som machos
Vill vi inse att machismo är ett latinamerikanskt begrepp men att det existerar nästan överallt? Vill vi att Sverige ska förändras och förändra? Machomän finns överallt där män har för mycket makt. Dom yttrar sig lite olika bara. Förstår du min svenska kompis? Jag ska förklara för dig. Det är ungefär som när shonnar kallar guzzar för fitta på Östermalm, hora på Södermalm och orre på Förorten. Jag tror vi måste möblera om i maktens korridorer i stället för att slå ner på en och annan svartskalle. Om vi vill fortsätta utveckla jämställdheten alltså.

Det är så mycket lättare att hjälpas åt jag svär. Och för att kunna hjälpas åt måste vi sluta dissa våra medsystrar och medbröder, för att dunka oss själva och vår manliga, gamla rågblonda jämlikhet i ryggen.
Javisst min vän. För vi har en lång väg att vandra. Du vet, jag tror det är rätt väg, den ser så ljus och fin ut. Men se upp längs den där vägen jao! Den kan ta dig runt ditt eget kvarter.

Du gillar kanske också...