Respektera grejen

Respect My Hustle är grabbarna från orten som brukar stå på Drottninggatan i Stockholm och lura dina barn att de låter ungefär som Eminem.
Fast egentligen vill de bara göra sin grej och tjäna pengar.

När Gringo står och väntar på Respect My Hustle kommer en shunno och säger att han är Babak. Två minuter senare kommer den riktiga Babak med RMH och räddar oss. Det handlar om att överleva.
När RMH behöver överleva ställer de sig på Drottninggatan med sin musik. Mammor till hip-hopkids kommer och frågar om det är samma musik som han Eminem. ”Ja” svarar de då och får en skiva såld.
Är det hustle eller?
– Nej, Respect my hustle handlar om att inte bli trampad på, att respektera människors grej, svarar den riktiga Babak. Kolla Yoel, han jobbar som mentalskötare, det är inte bästa sättet att behålla sin ”sanity”, men han gör det för att kunna hålla på med musiken. Hans levnadssätt – det är hustle!
– Jag gör ju det bara för pengarna, förhoppningsvis kan jag jobba med musiken sen. Jag vill bygga nåt stort och sätta fler i arbete, tjäna pengar, säger Yoel.
Är inte det lite själviskt?
– Att bli rik är inte blingbling, utan att kunna ta hand om sig själv, säger producent-Nils. Jag måste ju börja med att förändra min situation om jag vill förändra andras.
Ni kallar er musik Burbianmusic. Vad betyder förorten för er?
– Förorten har mitt hjärta, svarar Yoel. Det finns ett osynligt stängsel mellan förorter och resten av Sverige. Blattar som lyckas ändrar sig ofta för att passa in i en speciell mediebild, de försvenskas. Visst ska man anpassa sig, men ändras hela ditt sätt tappar du bort dig själv till slut. Samtidigt måste man spela efter reglerna om man vill tjäna pengar på musiken.
– Men det får man inte säga inom hip-hop, då är man inte ”real”, säger Thomas.

Gringofakta
• Respect My Hustle är ingen grupp utan ett hip-hopkollektiv med fristående medlemmar.
• Kollektivet består av Adam ”Adm” Taal, Thomas ”Bucc” Gunnarsson, Yoel ”Cami” Isaac, Babak ”Sha” Azarmi och Nils ”Tysmack” Lundberg (producent).
• Gänget har gjort sammanlagt fyra skivor tillsammans.

– Ja, det är lite: ”Fan killen är ambitiös, lyssna inte på honom”, säger Yoel. Men jag vet att jag kommer bli stor.
– Vi har väntat länge på ett genomslag, när det händer vet vi exakt vad vi ska göra av det, säger Nils. Man får inte skryta riktigt i Sverige, men vi skryter inte. Vi tror på oss själva.

Du gillar kanske också...