Heta Caliente

Club Caliente i Stockholm spelar gärna homofoba låtar. Det är troligen också den gayklubb i Sverige som lockar flest blattar.

– Det är jättemycket snygga tjejer på Caliente. Det är mest svartskalletjejer. Mycket latinobrudar, säger Yakira.
– Och araber och kineser, fyller Azar i.

Yakira Falkborg, Azar Nikbakht och Romina Serey är arrangörerna som håller i Club Caliente, en gayklubb som spelar hiphop och dancehall. Club Caliente startade för nästan ett år sedan eftersom arrangörerna tyckte att andra gayklubbar bara spelade dålig musik.

– Gayvärlden innehåller två stora kulturer: schlager och electro. Men det har kommit människor från andra delar av världen till Sverige som vill ha annan musik. Till oss kommer folk som inte pratar svenska. De hade nog stannat hemma om inte Caliente fanns, för de passar inte in på gayklubbar, säger Yakira.

Arrangörerna har ibland fått höra från andra flator att de inte borde spela den musik som de spelar på Club Caliente, eftersom musiken är homofientlig. Men Azar håller inte med. Hon tycker att gayvärlden borde ta till sig hiphopen och göra den till sin egen, så som man tidigare gjort när orden bög och flata blev stolta ord istället för skällsord.

– Musiken är kvinnodiskriminerande och homofob, men det är bra musik. Om man spelar en döda-alla-bögar-låt i en bögklubb och alla dansar järnet, då blir det in your face: ”fuck you”. Homofobin tappar all sin kraft, säger Azar.

Club Caliente är väldigt olik alla andra gayställen eftersom klubben är så blattig. De tre arrangörerna är eniga om att gayvärlden är väldigt vit och centrerad till innerstaden, vilket de tycker är ett problem.

– I svensk kultur är det okej att vara gay. Men när alla invandrare placeras i ett eget område blir det att man lever i en annan kultur. Därför blir det svårare att komma ut. Och när RFSL (ett förbund för gay- och transpersoner) kommer dit och informerar, kommer några svennar och ska föreläsa i en blatteskola. Eleverna känner inte igen sig då, säger Yakira.

– Svenskarna har ju också fler förebilder, de har Jonas Gardell. Vilka blatteflator är kända? säger Azar.

Målet för Club Caliente är att bli en blandad klubb med olika typer av människor och en skön stämning. Just nu kommer mest flator till klubben. Arrangörerna vill satsa på att locka fler blattebögar. Vanligtvis brukar krögare inte vilja ha för många blattar som gäster, eftersom det sägs att blattar inte dricker lika mycket. Men Romina tycker inte att de haft några ekonomiska problem på sin svartskalleklubb.

– Våra tjejer dricker som fan.

Du gillar kanske också...